Bezig met laden

De Tikkiering in ontvangst genomen

Na 5 jaar de tikkie ring gekregen, en bijna alle bedels hangen er al aan! Iedereen die dit leest begrijpt dus wel dat ik al heel veel meegemaakt heb!! Gelukkig staan er nu geen hartoperaties meer gepland… We gaan nu hard werken aan het verwerken van alles… Daarbij kunnen we het eiland van Rapatiki goed gebruiken. 

Ik zou het fijn vinden om in contact te komen met andere kinderen die een aangeboren hartafwijking hebben… 

 

Voorbereidingsmiddag

Hallo allemaal,

ik vind het een beetje zonder, dat ik eerst nu de Tikkiering heb gekregen. Ik ben nu 11 jaar oud en sinds mijn tweede verjaardag onder controle in het AMC (holter, inspanningstest, echo, MRI-onderzoek enzv.). Voor alle onderzoeken in het verleden heb ik een Boektikkie gekregen. Nu is het zover, mijn aangeboren hartafwijking (Morbus Ebstein) is heel erg geworden en een eerste operatie (hartkatherisatie met ablatie) staat gepland. Ik ben er echt bang voor, maar nou, het moet gebeuren, anders ga ik dood!

Controle

voorbereidingsdag

Inspanningstest en MRI scan

Ik heb vandaag een inspanningstest gehad. Ik moest op een fiets zitten en fietsen. De cardioloog hield in de gaten hoe mijn conditie is en hoe mijn hart is tijdens de inspanningstest. Mijn hart houdt zich goed. Wel loopt mijn bloeddruk snel en te hoog op tot bijna 200. Ik krijg ook nog een 24-uurs bloeddrukmeting. Daarna ga ik met mama eten en drinken. 

Daarna ga ik naar het UMC, dat is het grote mensen ziekenhuis. En daar krijg ik een infuus en ik moet heel stil liggen in een grote buis. Het geluid is heel hard en er piept van alles, dat is de MRI scan. Ik krijg een diploma van de dokter en een ijsje van mama en daarna gaan weer naar huis.