Bezig met laden

De Tikkiering in ontvangst genomen

Na 5 jaar de tikkie ring gekregen, en bijna alle bedels hangen er al aan! Iedereen die dit leest begrijpt dus wel dat ik al heel veel meegemaakt heb!! Gelukkig staan er nu geen hartoperaties meer gepland… We gaan nu hard werken aan het verwerken van alles… Daarbij kunnen we het eiland van Rapatiki goed gebruiken. 

Ik zou het fijn vinden om in contact te komen met andere kinderen die een aangeboren hartafwijking hebben… 

 

3 jaar

Je bent nu 3 jaar. 3 jaar verder en het lijkt er eindelijk op dat je geholpen gaat worden.. je krijgt medicatie, ct scan en waarschijnlijk wel een operatie.. je bent nog klein maar ook zo sterk. We hebben er alle vertrouwen in en dat we volgend jaar weer andere verhalen kunnen vertellen.

Jaarlijkse controle!

Hallo allemaal, 

ik heb mijn jaarlijkse controle weer gehad, en alles is stabiel gebleven! Wat een geluk…

tot een volgende keer!

groetjes Norah

Cardioloog en KNO arts

Vandaag was de jaarlijkse controle bij de cardioloog. Eerst werd ik gewogen en gemeten: 1,26 meter en 24,5 kg. daarna werd een ECG gedaan en mijn bloeddruk gemeten. Daarna moesten we nog even wachten en toen kreeg ik de echo. Ik heb lekker een filmpje gekeken. De gel was deze keer gelukkig niet zo koud. Daarna weer wachten in de wachtkamer. Als laatste ging ik naar de cardioloog, dokter Breur. Ik vertelde dat ik op atletiek en breakdance zit. Dat heb ik ook laten zien. Dokter Breur vond het heel leuk om te zien. De uitslagen waren goed, wel een hele hoge bloeddruk en op de echo een snelle doorstroming. Die een aanwijzing kan zijn voor een vernauwing. Omdat ik snel moe ben en snel zweet wil dokter Breur een MRI en een inspanningstest doen.

Als we klaar zijn bij de cardioloog gaan we nog naar de KNO arts voor een hoortest en een gesprek met dokter Speleman. Het gehoor is het hetzelfde (-20 db) en er is een buisje uit. Over een half jaar moet ik weer terug komen.  

Controle

Ik ben voor controle in het WKZ geweest en ben heel blij dat het goed gaat met mij (en mijn hart). Ook ben ik blij met de nieuwe Tikkies die ik heb gekregen.

Mijn Dikkie Dik’s waren met mij mee. Het wordt al een hele familie. Toen we laatst een keer bij de Kringloopwinkel waren, zag ik een mooie groet en die mocht ik hebben. Mijn Dikkie Diks gaan altijd met mij mee als er iets spannends is maar ook als ik ga slapen 🙂